KVALITET GRADNJE
Stolarija

Ulazna vrata u stan imaju sigurnosnu protivprovalnu bravu i ispunjavaju najviše standarde termo i zvučne izolacije, a pored toga pružaju i visok stepen bezbjednosti.

AM Međugorje d.o.o. Veliko Blaško, Laktaši, renomirana firma koja proizvodi i ugrađuje unutrašnju stolariju su naši dugogodišnji poslovni partneri i ta saradnja traje do današnjeg dana. Njihov rad prate brojne reference i priznanja, a na sve ugrađene proizvode daju maksimalnu garanciju. Naši kupci stanova imaju mogućnost da u prodajnom salonu njihove firme izaberu željeni tip vrata, sa više ili manje detalja, masivnim ukladama, aplikacijama, staklenim dijelovima i slično.

Vanjska stolarija (prozori i balkonska vrata) izrađeni su od višekomornih pvc profila dodatno ojačana čeličnim profilom uz kombinaciju sa ugrađenim okovima višestrukog zatvaranja, silikonskih brtvi i termopan staklima što daje visoki faktor toplotne i zvučne izolacije, dugotrajnost, pouzdanost, otpornost na sve atmosferske uticaje i uv zračenje, a lako i jednostavno za održavanje. Uz prozore rade se i aluminijske roletne koje dodatno podižu kvalitet stanovanja sprječavajući prodor i najjačih sunčevih zraka, vjetra, kiše, snijega, hladnoće, buke, pa i provalnika. Modernog su izgleda, funkcionalne, karakteriše ih dugotrajnost i dobar kvalitet praćen minimalnim održavanjem.

Nezaobilazan detalj uz prozore su prozorske klupice. Njihov značaj je višestruk i bez njih prije ili poslije nastaju problemi kako sa unutrašnje tako i sa vanjske strane zida oko prozora. Na našim objektima ugrađene su vanjske aluminijske, a sa unutrašnje strane prozora pvc klupice. Glavne funkcije vanjskih aluminijskih prozorskih klupica jesu zaštita parapeta u području prozora, sprječavanje ulaska oborina pod okvir prozora i slijevanje vode po fasadi. Unutrašnja prozorska klupica, uz mnoštvo dekora, prilagodljiva je svakom stilu uređenja, a jednostavna za održavanje.