KVALITET GRADNJE
Podne i zidne izolacije

Na svim balkonima objekta, prije postavljanja keramike, urađeni su preko glazura specijalni hladni premazi bitumenskom emulzijom koja služi za sprječavanje eventualnog prodora vlage.

U prostoru predviđenom za tuš kabinu, nakon ugradnje kanalice i glazure, radi se specijalna hidroizolacija sa dvokomponentnim premazom u dva sloja, gdje se svi uglovi ojačavaju sa armiranom trakom namijenjenom za ovu vrstu hidroizolacije.

Komplet suterenski prostor (garaže, ostave, hodnici), pored vanjskih zidnih i podnih izolacija, prekrivanje podnim hidroizolacionim premazom (bitulitom), koji predstavlja podlogu hidroizolacionim trakama, koje se zagrijavanjem lijepe na podlogu i tako čine jednu komponentu za sprječavanje prodora vlage.

U prostorijama stanova postavlja se tvdi stiropor debljine od 3 cm do 5 cm, na koji dolazi pvc folija, pa glazura između 4 cm i 5 cm. Radi sprječavanja buke, bočno uz zidove podne ploče lijepe se dilatacione trake. Na mjestima gdje dolazi podno grijanje postavlja se specijalni tvrdi stiropor i nepropusna folija, koja sprječava rasipanje toplotne energije.

Vanjska izolacija zidova i betonskih konstrukcija je izolacioni materijal debljine 12 cm sa završnim slojem akrilne fasade, koja je vodoodbojna, otporna na UV zrake, te posebno zaštićena od napada algi i plijesni.

Naš način gradnje značajno je usmjeren ka dobroj izolaciji zidova i podova praćen ugradnjom prozora sa izuzetnim termoizolacionim osobinama, čime se postiže značajna energetska ušteda. Naši izgrađeni stambeni objekti sa ovim izolacionim materijalima uz kombinaciju sa armirano-betonskim skeletnim sistemom gradnje predstavljaju prave izolovane tvrđave, otporne na sve elementarne nepogode, uključujući i jače razorne zemljotrese.