KVALITET GRADNJE
Grijanje i hlađenje

Investiranje u kvalitet građevinskih i zanatskih materijala i radova višestruko je opravdano ako tu investiciju prati pristupačno, funkcionalno, jednostavno za rukovanje i na prvom mjestu ekonomično centralno grijanje. Savremen i efikasan sistem centralnog grijanja je u dobrom izboru energenta uz odgovarajuću opremu i uređaje renomiranih proizvođača.

U suterenu objekta smještena je kotlovnica u kojoj se nalazi kotao sa opremom za sagorijevanje peleta. Na kotao je priključen akumulacioni rezervoar koji značajno smanjuje potrošnju peleta, a samim tim i troškove grijanja.

U hodniku po etažama zgrade nalaze se razvodni ormari u kojima je smješten kalorimetar namijenjen za mjerenje toplotne energije. Sa kalorimetrima korisnici grijanja plaćaju daleko manji utrošak energije, uz mogućnost dodatne uštede smanjivanjem ili isključivanjem radijatora koje ne koriste.

U hodniku stana montirani su razvodni ormari sa opremom za grijanje gdje su moguće dodatne regulacije podne temperature, a samim tim i uštede potrošnje toplotne energije. Podni tip grijanja nudi visok komfor, prijatnu i ravnomjernu raspodjelu toplote u prostoru, maksimalan stepen sigurnosti i pouzdanosti, a savršeno se uklapa u svaki tip podova, dajući optimalnu toplotu koja prija svakom korisniku.

Projekat za izvođenje radova odredio je  mjesto za postavljanje klima uređaja. Na osnovu toga, u fazi izgradnje, za klima uređaj ostave se svi potrebni priključci – utičnica za struju, veza između vanjske i unutrašnje jedinice, kao i odvod za kondenzovanu vodu. Prilikom montaže majstoru ostaje samo da ponese klima uređaj, jer je sve ostalo pripremljeno.